Voedingsadviseur in Utrecht

Contact   |   ☎️  06 – 1303 5062

Voedingsadvies in Utrecht

Wil je (her)ontdekken wat voeding voor jouw gezondheid en vitaliteit kan betekenen?

Home | Voedingsadvies in Utrecht

Waarmee ik je kan helpen..

Herken je één van deze klachten? Ik help je graag!

Weinig energie

Wil je meer uit je dag halen? Voel je jezelf vaak moe of lamlendig? 

Vaak ziek(jes)

Heb je last van allerlei kleine klachten? Krijgt elk griepje jou te pakken?

Problemen met je stoelgang en spijsvertering

Heb je vaak buikpijn en last van een opgeblazen gevoel? 

Moeite met aankomen of afvallen

Wil het niet lukken om jouw streefgewicht te behalen én vast te houden?

Last van een te hoog cholesterol

Wil je het risico op hart- en vaatziekten verlagen?

Interesse in een (nog) gezondere leefstijl?

Wil je jouw leefstijl verbeteren? En weet je niet waar te beginnen?

Waarom zijn noten gezond en welke noten zijn de gezondste - Voedingsadvies Utrecht

Voedingsadvies iets voor jou?

Als je een van bovenstaande klachten of problemen hebt, is de kans groot dat ze gerelateerd zijn aan je voedingspatroon. Ik kan je daarmee helpen, zowel online als in een face-to-face gesprek. Ik geef voedingsadvies in Utrecht. Gezien de situatie op dit moment, vinden gesprekken bij voorkeur online plaats.

Ook kan ik je adviseren als je een nieuw pad wil inslaan qua voeding. Bijvoorbeeld als je besluit vegetarisch of veganistisch te eten, maar niet precies weet hoe je dat het beste aanpakt. Of wanneer je (top)sporter bent en je wil weten hoe je dat het beste combineert met je eetpatroon.

Gezonder eten is mogelijk - Voedingsadvies Utrecht

Gezonder eten is mogelijk

Als voedingsadviseur is mijn doel: andere mensen inspireren tot betere eetgewoontes, wat leidt tot een energieker, vitaler, duurzamer en dus gezonder leven.

Samen met jou zet ik laagdrempelige en behapbare stappen die maken dat je snel positieve en blijvende veranderingen realiseert.

Gezond eten is simpel. Maar veel mensen zien door de bomen het bos niet meer omdat de voedingsindustrie het onnodig complex maakt. Wie bij mij voedingsadvies inwint, zal snel zien dat het allemaal een stuk makkelijker, gezonder en leuker kan.

Mijn aanpak

Stap 1: We voeren een intakegesprek

 • Bespreken van jouw persoonlijke situatie;
 • Oorzaken van klachten in kaart brengen;
 • Samen jouw doelen bespreken en opstellen;
 • Praktische handvaten waar je direct mee aan de slag kan.

Een intakegesprek duurt 90 minuten. De investering bedraagt €95,-. (incl. rapport per e-mail)

i

Stap 2: Je ontvangt jouw voedingsadvies

 • Toelichten van jouw persoonlijk voedingsadvies;
 • Doorspreken van advies en beantwoorden van jouw vragen;
 • Praktische handvaten waar je direct mee aan de slag kan;
 • Je ontvangt jouw uitgebreide advies per e-mail.

Het bespreken van jouw voedingsadvies duurt 60 minuten. De investering bedraagt €75,-.

Stap 3: Jij bereikt stapsgewijs jouw doel

 • Bespreken van jouw voortgang op regelmatige basis;
 • Aanscherpen van jouw voedingsadvies;
 • Je leert om structureel je gedrag te veranderen;
 • Aanvullende adviezen waar je mee aan de slag kan.

Een voortgangsgesprek duurt 45 minuten. De investering bedraagt €60,-.

Neem contact met me op

Ben je enthousiast geworden om samen aan jouw doelstellingen te werken?
Ik vertel je graag meer over wat ik voor je kan betekenen. Onze kennismaking is geheel vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over voedingsadvies

Hoe ziet een voedingsadvies traject eruit?

We beginnen met een korte vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen. Verder leg ik uit wat ik voor je kan betekenen en beantwoord ik al je vragen. Als je nog steeds enthousiast bent plannen we samen een intakegesprek.

Persoonlijke intake

Ter voorbereiding van onze eerste afspraak stuur ik je intakeformulier toe en vraag ik je om een voedingsdagboek bij te houden. Ik ontvang deze ingevulde documenten graag uiterlijk twee dagen voor onze afspraak retour.

In het intakegesprek gaan we aan de slag. Het startpunt is jouw persoonlijke situatie en jouw hulpvraag. Tijdens de intake stel ik je vragen om een goed beeld van je te krijgen. Ik neem hier graag de tijd voor, omdat dit jou gaat helpen om jouw doelen te bereiken. In dit gesprek krijg je al praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. Houd er rekening mee dat een intakegesprek ongeveer 90 minuten duurt.

Jouw peroonlijke voedingsplan met voedingsadvies op maat

Na het intakegesprek ga ik aan de slag met jouw persoonlijke voedingsplan. In dit plan geef ik jou adviezen om jouw doelen te behalen. Ook vind je in dit plan suggesties voor een passend weekmenu. Dit advies ontvang je per mail binnen twee dagen.

Tijdens onze tweede afspraak staat jouw voedingsplan centraal. Ik licht het advies toe. Vervolgens bespreken we al jouw vragen.  In dit gesprek maken we een aantal concrete afspraken om de eerste stappen te gaan zetten richting jouw doel. Deze afspraak duurt meestal 60 minuten.

Voortgangsgesprekken belangrijk voor het succes van voedingsadvies

Om jou te helpen om stapsgewijs jouw doel te behalen hebben we regelmatig een voortgangsgesprek. In deze gesprekken kijken we terug én vooruit. Zo bespreken we wat er goed ging en waar nog wat extra aandacht naar toe moet. Waar nodig stellen we jouw voedingsadviezen bij. Tijdens voortgangsgesprekken maken we wederom concrete afspraken die jouw dichterbij jouw doel brengen.

Wil je jouw nieuwe gezonde gewoontes behouden? Mijn ervaring is dat voortgangsgesprekken daar een grote rol inspelen.

Voedingsadvies in Utrecht

Op dit moment vinden  gesprekken online plaats. Zodra de situatie het weer toelaat is het weer mogelijk om elkaar face-to-face te ontmoeten. Ik geef voedingsadvies in Utrecht en omgeving. 

 

 

 

Wat kost voedingsadvies?

Een kwalitatief en persoonlijk voedingsadvies kost tijd. Om echt resultaat te boeken raad ik klanten aan om minimaal 3 maanden persoonlijke begeleiding te nemen. In dit soort langere trajecten zitten een intakegesprek, een op maat afgestemd voedingsplan, diverse voortgangsgesprekken en voorbeelden van dagmenu’s. Gedurende zo’n traject wordt jouw voedingsplan steeds verder aangescherpt en worden jouw persoonlijke doelen stap voor stap behaald. Je moet rekening houden met een investering tussen de 300 en 400 euro.

Éénmalig voedingsadvies

Daarnaast kan je ook kiezen voor een éénmalig voedingsadvies aangevuld met een uitgebreid persoonlijk voedingsadvies per e-mail. Dit gesprek duurt ongeveer 90 minuten. Na dit gesprek heb je handvatten gekregen om zelf aan de slag te gaan met jouw gezondheid. Het tarief voor eenmalig voedingsadvies is 95 euro.

Voedingsadvies in Utrecht of online, iets voor jou?

Wil je aan de slag met het veranderen van jouw eetgewoontes? Neem gerust contact met me op. Ik geef voedingsadvies in Utrecht (eventueel bij jou aan de keukentafel?) of online. Ik vertel je graag meer over mijn werkwijze

Wat is gezonde voeding voor mij?

In de basis bestaat een gezond voedingspatroon voor mij uit de volgende kenmerken:

 • Vers
 • Gevarieerd
 • Biologisch
 • Grotendeels plantaardig
 • Ongeraffineerd en puur
 • Maatwerk, afgestemd op jouw wensen en persoonlijke situatie.
Wat is het verschil tussen een diëtist en een voedingsadviseur?

Mensen vragen vaak wat het verschil is tussen een diëtist en een voedingsadviseur.  Een voedingsadviseur zoals ik gaat samen met jou op zoek naar manieren om gezonder te eten.

Het doel is om jou zo optimaal mogelijk in je vel te laten zitten. Alle fysieke of mentale klachten die een gevolg zijn van verkeerde eetpatronen, kan ik samen met jou uit de weg ruimen.

Een diëtist wordt vaak ingeschakeld als er een urgente medische noodzaak is en wordt voornamelijk ingezet in geval van ziekte. Denk dan aan ernstige medische gezondheidsklachten zoals hoge bloeddruk, zwaar onder- of overgewicht of diabetes.

Bij een voedingsadviseur zoals ik, is veel meer sprake van een samenspel. Soms wordt er ook gesproken over een voedingscoach. Met een voedingscoach en een voedingsadviseur wordt meestal hetzelfde bedoeld. Het voedingsadvies wordt je niet opgelegd, maar gaat in overleg. Ik luister naar je en geef op maat gemaakte tips. Ik wil jou laten ervaren wat gezonde voeding voor je kan betekenen. Gevolg is dat je, in tegenstelling tot de meeste patiënten van diëtisten, veel gemotiveerder zult zijn om die tips op te volgen. Ze worden je niet ‘van hogerhand’ opgelegd.

Ik heb de opleiding tot natuurvoedingsadviseur afgerond bij Sonnevelt Opleidingen. Dat maakt dat ik gediplomeerd voedingsadviseur ben. De focus van die opleiding ligt op pure, onbewerkte en biologische voeding.

Mijn voedingsadviezen zijn:

 • Concreet
 • Makkelijk toepasbaar
 • Toegespitst op jouw wensen en voorkeuren
 • Laagdrempelig
 • Pragmatisch
 • Duurzaam

Interesse in persoonlijk voedingsadvies? Ik geef voedingsadvies in Utrecht. Uiteraard is het ook mogelijk om digitaal af te spreken (via Teams, Zoom of een ander programma)

Met welke klachten kan ik je helpen?

Persoonlijk voedingsadvies kan bijdragen bij veel verschillende klachten. Bijvoorbeeld als je:

 • Weinig energie hebt
 • Vaak ziek(ig) bent
 • Problemen hebt met je spijsvertering of stoelgang
 • Een hoog cholesterol hebt
 • Wil afvallen
 • Juist wil aankomen
 • Slaapproblemen hebt
 • Last hebt van je maag
 • Je hormoonhuishouding op orde wil krijgen
 • Of gewoon, als je simpelweg gezonder wil leven

Herken je één van deze klachten? Neem gerust contact met me op. 

Hulp bij afvallen in Utrecht

Wil je graag wat kilo’s afvallen? Persoonlijk voedingsadvies helpt jou om jouw doel te realiseren. Samen kijken we naar jouw voedingspatroon en gaan we stap voor stap verbeteringen door voeren. Zo ga je steeds gezonder eten. Dat helpt je om gewicht te verliezen. Maar dat is wat mij betreft niet het belangrijkste. Je gaat je namelijk ook stukken beter voelen! Kan je hulp gebruiken bij het afvallen?Ik bied hulp bij afvallen aan in Utrecht of online. Neem contact met me op. 

Wat maakt dat ik jou kan helpen?

Ik ben een idealist, maar bovenal ben ik in mijn voedingsadviezen ook erg pragmatisch. Ik kijk altijd naar je persoonlijke situatie, je voorkeuren, de eetpatronen die je gewend bent en ik denk mee met de doelen die jij zelf wil behalen.

Ik geef niet een kant-en-klaar lijstje van wat in mijn ogen hét ideale universele voedingsschema is, maar ik kijk samen met jou naar hoe we tot een zo goed mogelijk eetpatroon kunnen komen. Je krijgt uitgebreid advies en tips die erg to-the-point zijn en die je de rest van je leven helpen.

Voedingsadvies in Utrecht of online

Vind je het fijn om persoonlijk af te spreken? Leuk. Ik geef voedingsadvies in Utrecht. Daarnaast geef ik voedingsadvies via videobellen. Op dit moment kiezen veel klanten voor deze laatste optie. 

Wanneer kan ik je niet helpen?

Vaak krijg ik de vraag: kan je geen kant-en-klaar lijstje geven met daarop alles wat ik per dag kan eten? Diëtisten werken vaak met zulke lijstjes, omdat hun patiënten zich aan strikte regels moeten houden. Maar een algemeen lijstje met hét perfecte voedingsadvies bestaat niet. Een advies dat specifiek op jou is toegespitst is veel beter, omdat:

 • Het persoonlijker is en ik erin geloof dat dat ervoor zorgt dat het leidt tot positieve gedragsveranderingen
 • Ieder mens andere voorkeuren (denk bijvoorbeeld aan allergieën of intoleranties) heeft
 • Ieder mens fysiek anders in elkaar zit en anders reageert op sommige voeding
 • En tot slot is het veel leuker om een op jouzelf toegespitst advies te krijgen

En daarmee snij ik een belangrijk punt aan: ik wil namelijk dat mijn klanten het leuk vinden om voedingsadvies van mij te krijgen. Als je beter eet, merk je al snel dat je je gezonder voelt. Je komt dan positiever in het leven te staan, zowel fysiek als mentaal. Vervolgens zul je merken dat de motivatie om gezonder te eten alleen maar toeneemt. Heb je de eerste stapjes gezet, dan wordt het een stuk makkelijker om ook de volgende stappen samen met mij te maken.

Voedingsadvies in Utrecht of online voedingsadvies?

Je overweegt om je voedingspatroon onder handen te nemen en wil daarbij wellicht mijn hulp inschakelen. Mooi! Ik geef voedingsadvies in Utrecht. Daarnaast is het mogelijk om online voedingsadvies te krijgen.

Voedingsadvies in Utrecht

Ik wil heel graag in gesprek met je. Ik vind het erg handig en bovendien leuk om je in real life te adviseren, dus face-to-face. Dat kan op iedere door jou gewenste locatie in Utrecht. Bij jou thuis, bij mij op kantoor in Utrecht, of op een andere plek waar jij je prettig voelt.

Online voedingsadvies

Mocht je liever online voedingsadvies krijgen, dat kan natuurlijk ook. Op dit moment heeft dit sterk mijn voorkeur. Een stuk laagdrempeliger qua logistiek, en bovenal helemaal coronaproof. Zodra je een afspraak met me hebt gemaakt, stuur ik je een uitnodiging om te videobellen. Dit kan via Skype, Zoom of eventueel via video-bellen van Whatsapp. Net wat jouw voorkeur heeft.

Graag hoor ik waar jouw voorkeur naar uitgaat; online voedingscoaching of voedingscoaching in Utrecht

Wil je aan de slag met mij?

Wat leuk! Neem vrijblijvend contact met me op. Ik kijk uit naar je bericht!

Tel: 06-1303 5062