Voedingsadviseur in Utrecht

Contact   |   ☎️  06 – 1303 5062

Paul van den Berg

Ik help jou gezonder te eten.

Home | Over mij

Achtergrond

Mijn naam is Paul van den Berg (1990). Als gediplomeerd voedingsadviseur help ik mensen om gezonder te gaan eten. Als je mij dit tien jaar geleden had verteld, had ik je voor gek verklaard. En toch doe ik dit nu met onwijs veel plezier!

Na het afronden van mijn studie Bedrijfskunde heb ik ruim 7 jaar gewerkt. Zo vervulde ik rollen als projectmanager en kwaliteitsmanager. In de tussentijd begon gezonde voeding een steeds grotere rol te spelen in mijn leven. Ik had zelf geen idee wat gezonde voeding nou precies is en ik merkte dat ik dit interessanter begon te vinden. Vele boeken werden verslonden.

Ik had verwacht dat gezonde voeding enkel een hobby voor me zou blijven, maar alles in mij riep iets anders. Daarom besloot ik om een opleiding te volgen tot voedingsadviseur.

Nu deel ik mijn enthousiasme en kennis over gezonde voeding, omdat ik er in geloof dat gezondere voeding leidt tot meer energie en een betere gezondheid. 

Waar houd ik mij verder graag mee bezig?

Koken

Deze zag je niet aankomen zeker;)

Voetballen

Met veel trots én plezier in de allerlaagste divisie van Nederland.

Lezen

De laatste jaren voornamelijk over voeding. Daarnaast ook interesse in boeken over onze maatschappij.

Mijn verhaal

In essentie lijkt gezond eten vrij simpel, maar de wereld om ons heen maakt het helaas (onnodig) complex.

Ik wil mijn enthousiasme en kennis over gezonde voeding graag delen. Mijn doel is om mensen te laten ervaren dat voeding bijdraagt aan het hebben van meer energie, meer vitaliteit en een betere gezondheid.

Regelmatig stellen mensen mij de vraag wat ik versta onder gezonde voeding. Mijn antwoord zal per keer vast gedeeltelijk verschillen. In de basis bevat mijn antwoord de volgende woorden; vers, grotendeels plantaardig, gevarieerd, ongeraffineerd en waar mogelijk biologisch. Mijn voedingsadviezen kenmerken zich door deze uitgangspunten, maar bovenal dat ik deze, samen met jou, afstem op jouw persoonlijke situatie.

Wat typeert mijn aanpak?

Verandering gaat in kleine stapjes

Ik geloof erin dat veel kleine (en laagdrempelige) stapjes leiden tot positieve én blijvende veranderingen

Betrokken

We doen het samen. Ik zet me volledig in om jouw doelen te behalen, maar uiteindelijk bepaal jij jouw resultaat.

Ik maak complexe zaken simpel

Ik weet veel over gezonde voeding en ik kan me goed verplaatsen in jouw situatie. Zo zorg ik ervoor dat jij het advies ontvangt dat bij je past.

Mijn laatste artikelen

Ik schrijf regelmatig over voeding, leefstijl en recepten. Dit zijn mijn laatste bijdrages.

Is volkorenpasta gezond?

Is volkorenpasta gezond?

Als je graag pasta eet kun je voor diverse soorten kiezen waarbij je je wellicht al direct afvraagt of volkorenpasta gezond is of misschien zelf wel veel beter voor je is. Je kunt bij pasta niet alleen kiezen tussen ‘normale’ (naturel) pasta en volkorenpasta...

Maiswafel gezond of ongezond?

Maiswafel gezond of ongezond?

Vraag je je wel eens een af of maiswafels gezond zijn? Of kun je misschien beter kiezen voor een rijstwafel als tussendoortje of alle snacks beter zoveel mogelijk laten staan en voor een gezond alternatief kiezen? Lees de volgende tekst eens door om te weten...

Is cacao gezond?

Is cacao gezond?

Is cacao gezond vraag je je wellicht af als je een stukje chocolade in je mond steekt of een beker chocomelk staat te maken? Het zal je wellicht verbazen maar cacaopoeder in natuurlijke vorm is helemaal niet ongezond en heeft juist diverse...

Wil je aan de slag met mij?

Wat leuk! Neem vrijblijvend contact met me op. Ik kijk uit naar je bericht!

Tel: 06-1303 5062